تاثیر مستقیم کرونا بر تور های گردشگری
قرار دادن داده های شرکت تحلیلی «STR» اعلام کرد: همانطور که پیش بینی میشد٬ ویروس کرونا تاثیر خود را بر صعنت گردشگری گذاشته و هتلها را خالی گذاشته است. به خصوص در اروپا، میزان پذیرش هتلها در مارس 2020 با متوسط 26.3 درصد٬ به پایین ترین سطح از زمان جنگ جهانی دوم رسیده است.
در مارس سال گذشته میانگین نرخ رزرو هتلهای اروپا 68.5 درصد بود که در مارس 2020، کاهش 61.6 درصدی را نسبت به ماه مشابه سال قبل ثبت کرده است.
در این میان ایتالیا که به عنوان یکی از قطب های اصلی توریسم اروپا شناخته میشود٬ بیشترین کاهش در میان کشورهای اروپایی را تجربه کرد. این کشور با کاهش 90.8 درصدی رزرو هتلها در ماه مارس مواجه بوده است.
در بین شهرهای مورد مطالعه جهان نیز٬ بالاترین میزان رزرو هتلها با 48.5 درصد در اختیار سیدنی استرالیا قرار گرفته است. شهر لس آنجلس آمریکا نیز شاهد پر بودن 42.5 درصد هتل های خود در این ماه بوده است.
همچنین نرخ رزرو هتل های ترکیه در ماه مارس گذشته، 55.2 درصد نسبت به ماه مشابه سال 2019، کاهش یافته و به 28.6 درصد افت کرده است. در مارس 2019 متوسط رزرو هتلها در ترکیه 63.8 درصد بوده است.
پاکستان این روزها علاوه بر انعکاس پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بر بخشهای صنعتی، تجارت، کسب و کار، ارز آوری، نوسانات در بازار بورس و کاهش صادرات این کشور، میگویند: اگر این وضعیت ادامه یابد نه تنها گردشگران خارجی به پاکستان نخواهند آمد بلکه گردشگری داخلی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
خبرگزاری رسمی دولت پاکستان (APP) اواسط دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) گزارش داد که نشریه آمریکایی فوربس پاکستان را در فهرست ۱۰ مقصد برتر گردشگری برای سال ۲۰۲۰ قرار داده بود و این مهر تاییدی بر تلاشهای دولت فعلی اسلام آباد برای بهبود نگاه دیگر کشورها به پاکستان از طریق ترویج گردشگری و معرفی جاذبههای دینی این کشور محسوب میشد.
علاوه بر این «کاندی نِست» یکی از مشهورترین پرتالهای مسافرتی جهان (Conde Nast) در نیویورک نیز پاکستان و جاذبههای گردشگری این کشور را یکی از بهترین مقاصد سفر در سال جاری میلادی اعلام کرد.
این نشریه با تشریح ظرفیتهای گردشگری و ماجراجویانه در پاکستان، قلههای موجود در این کشور را بلندتر از چین و نپال توصیف کرد که این امر عاملی برای جذب هر بیشتر گردشگران خارجی و ماجرا جویان می شود.
دولت پاکستان طی سالهای اخیر علاوه بر تلاش برای غلبه بر چالش تروریسم که به شدت صنعت گردشگری را تحت تاثیر قرار داده بود، محدودیتهای مرتبط با صدور روادید برای اتباع خارجی را برای جذب هرچه بیشتر گردشگران برداشته است.
سفر شاهزاده ویلیام و همسرش زوج سلطنتی بریتانیا به پاکستان در مهرماه ۹۸ و سفر ملکه هلند در آذرماه گذشته سبب شد تا پایگاههای نظرسنجی بین المللی تلاشهای دولت اسلام آباد برای جذب توریست خارجی و بهبود صنعت گردشگری پاکستان را بازتاب دهد.
ولی تیموری در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر گفت: تقریبا صد درصد تورهای نوروزی امسال لغو شد و اخباری که از سفر مردم حکایت دارد سفر گردشگر نیست؛ بسیاری از این افراد به خانه اقوامشان رفتند که از نظر ما سفر گردشگر محسوب نمی شود.
وی افزود: بر اساس برآورد ما صنعت گردشگری به دلیل شیوع کرونا دست کم حدود سه هزار میلیارد تومان ضرر می کند و این میزان ضرر برای حدود سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت تمام افراد و بخش هایی است که به صنعت گردشگری وابسته هستند. البته این این میزان ضرر کلی و حداقلی محاسبه شده است.
تیموری در ادامه درباره تسهیلات دولت درباره کمک به صاحبان صنعت گردشگری گفت: به تعویق افتادن پرداخت قبوض آب و برق هتلها و دیگر مراکز گردشگری و حق بیمه کارکنان این مراکز از جمله تسهیلاتی است که دولت برای حمایت از این قشر در نظر گرفته است.
وی درباره تسهیلات ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت در دوران کرونا گفت: صنعت گردشگری و صنایع دستی نیز شامل این تسهیلات می شود، بخشی از این تسهیلات بلاعوض است و بخشی دیگر با سود صفر درصد در اختیار صنایع گردشگری و صنایع دستی قرار میگیرند.
تیموری با اشاره به تعدیل نیرونی انسانی برخی از صنایع وابسته به گردشگری گفت: ما اختیار جلوگیری از این کار آنها را نداریم، اما تعدیل نیرو در این دوران کار اخلاقی و انسانی نیست و دولت درصدد است، برنامههای حمایتی بیشتری برای کمک به این صنایع در نظر بگیرد.
وی درباره تعیین زمانی برای مسافرت مردم پس از بازگشت کشور به شرایط عادی گفت: ستاد ملی کرونا و دولت با این طرح کاملا موافق هستند، تا برای بازگشت نشاط به جامعه و کمک به صنعت گردشگری این اتفاق بیافتد. ولی مساله اصلی تعیین زمان این تعطیلی است، چون هنوز معلوم نیست چه زمانی شرایط کشور از وجود عادی می شود.
تیموری افزود: قطعا تعطیلات یک هفته ای برای مسافرت در نظر گرفته میشود.